Vijesti

Savez za bolju budućnost (SBB) podržat će u Parlamentarnoj skupštini BiH usvajanje seta zakona o akcizama kojim je predviđeno povećanje cijena na gorivo, potvrđeno je na današnjoj konferenciji za medije koju je organizovao SBB, prenosi portal Klix.ba.

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić je kazao da je održana sjednica Kolegija SBB-a na kojoj je bilo govora o novom Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama BiH. 

Kako kaže, SBB je već mjesecima govorio da će glasati za zakon kada bude osigurana potpuna transparentnost utroška sredstava, odnosno kada sredstva budu usmjerena isključivo u izgradnju cesta. 

On je kazao da modifikovani Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama BiH to osigurava, ali da će SBB tražiti i da se osnuje zajednička komisija Parlamentarne skupštine BiH koja će pratiti utrošak i transparentnost sredstava. 

Na pitanje o lobiranju stranih ambasadora za usvajanje seta zakona o akcizama, Radončić je odgovorio da je to potpuno prirodna potreba i dio njihovog posla.

Prema njegovom mišljenju, da bi se dobila sredstva za Transportnu zajednicu, uslovi MMF-a su i dubinska analiza u BH Telecomu i HT Eronetu. Kako kaže, to će biti mnogo veći izazov za njihove prijatelje u SDA. On se nada da će sada biti osigurana većina za usvajanje seta zakona o akcizama. 

 

Reformske teme

Blog

Vijesti