Vijesti

Gradska uprava Bihaća, odnosno Služba za upravljanje lokalnim razvojem pri Gradskoj upravi Bihaća, otvorila je Centar za podršku investitorima koji ima tendenciju da preraste u tzv. "One Stop Shop", saopštila je Gradska uprava.

Uspostava ovog centra jedan je od mehanizama podrške unaprjeđenja povoljnog poslovnog okruženja i privlačenja investicija u grad Bihać. Prvobina ideja otvaranja Centra je bila da se zadovolji potreba potencijalnih domaćih i stranih investitora za lokalnim poslovnim servisom u kojem će dobiti sve potrebne informacije u vezi s pokretanjem i razvojem biznisa, te investiranjem na području grada Bihaća.

Centar je danas obišao i bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić, istaknuvši da je zadatak Centra pomoći domaćim i stranim investitorima u rješavanju administrativnih prepreka, odnosno ubrzati sam proces investiranja na način što će službenici Centra biti na usluzi investitorima i obavljati za njih sve potrebne radnje unutar Gradskog organa uprave, ali i šire.

„Centar za podršku investitorima ima zadatak da brzo i učinkovito odgovori na potrebe investitora, da olakša proces investiranja na području grada Bihaća, te kreira portofolio lokacijskih projekata kao investicionu ponudu grada Bihaća“,  kazao je Nijaz Lipovača, šef Službe za upravljanje lokalnim razvojem.

Naredni zadatak je Centar za podršku investitorima predstaviti višim nivoima vlasti i umrežiti ih s ministarstvima i njihovim službama. Također, zadatak službenika Centra je pratiti investiciju od začetka, preko realizacije, do postinvesticijske podrške.

 

Reformske teme

Blog

Vijesti