Vijesti

Tekst Reformske agende za period 2015-2018. godine nije bilo moguće usaglasiti bez saglasnosti Svjetske banke, Međunarodnog monetarnog fonda i Evropske komisije, saopštilo je Ministarstvo finansija Republike Srpske.

- Svako slovo sadržano u Agendi usaglašeno je i napisano na sastancima sa MMF-om, Svjetskom bankom i Evropskom komisijom, navodi se u reagovanju Ministarstva na današnju izjavu ekonomiste Svjetske banke u BiH Sandre Hlivnjak u vezi sa akcizama.

Ministarstvo finansija Republike Srpske podsjeća da je institucija koju Hlivnjakova predstavlja bila direktan učesnik u razgovorima u vezi sa usvajanjem Reformske agende za period 2015-2018. godina.

- U čije ime sada govori gospođa Hlivnjak nije nam jasno, odnosno, imamo razloga da se zapitamo da li je došlo do promjene stava finansijske institucije koju zastupa u odnosu na ono što je napisano u Reformskoj agendi ili gospođa govori u lično ime, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Ekonomista Svjetske banke u BiH Sandra Hlivnjak izjavila je u Sarajevu, na prezentaciji Redovnog ekonomskog izvještaja Svjetske banke za jugoistočnu Evropu, da međunarodne finansijske institucije ni od koga u BiH nisu tražile bilo kakvo povećanje akciza, odnosno dodatnih nameta, ističući da "novi nameti nisu preporučljivi".

 

Reformske teme

Blog

Vijesti