Odgovorna agenda

Naravno, važno je da što više građana generalno izađe i glasa na izborima koji se tiču njihove svakodnevnice, ali ćemo se sada skoncentrisati na mlade, kako bi razumjeli da lokalne vlasti itekako utiču na mnoge sfere živote koje su važne mladim ljudima.

Živiš u BiH, mlada si osoba i zanima te preduzetništvo, otvorio bi svoju firmu? Onda treba da znaš da lokalne vlasti imaju niz nadležnosti vezanih za osnivanje preduzeća.

Ako preduzetništvo nije tvoja šoljica čaja, ali te zanima kultura? Treba da znaš da su lokalne vlasti nadležne za osnivanje, upravljanje, unapređenje i finansiranje ustanova i izgradnju objekata za zadovoljavanje potreba stanovništva u oblasti kulture. Takođe, lokalne vlasti su nadležne za osiguranje finansijskih sredstava za unapređenje njihovog rada i kvaliteta usluga.

Isto važi i za sportiste. Lokalna vlast je nadležna da obezbijedi uslove za izgradnju, održavanje i korištenje sportskih i rekreativnih objekata, da obezbijedi i usmjerava realizaciju školskih i studentskih sportskih takmičenja, da obezbijedi uslove za razvoj i unapređenje amaterskog sporta. Dodatno, lokalna vlast obezbjeđuje posebne uslove za unaprijeđenje rada sa mladim sportskim talentima.

Čak i u situaciji da te ništa od ovoga ne zanima, teško da ne znaš makar jednu osobu koju zanima i do koje ti je stalo da ima uslove da radi na onome što voli. Zato je važno da izađeš i glasaš za onu opciju za koju smatraš da će unaprijediti život mladih u tvojoj zajednici!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Centra za politike i upravljanje. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. CPU zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Reformske teme

Blog

Odgovorna agenda na Facebook-u